2018. január 28., vasárnap

Lecsó virslivel, rizzsel.



Egy végtelen egyszerű, de nagyszerű étel.

Mint mindig, saját eltevésű natúr lecsóból készítem.
Ez azt jelenti, darabolt paprikát, paradicsomot és paradicsomlevet, (mint felöntőlevet tartalmaz).
Természetesen működik a dolog friss paradicsommal és paprikával is, de ott figyelni kell egy kicsit mivel a nyers paprika és paradicsom nem biztos, hogy kellő mennyiségő levet enged. ezért kellhet
kevés víz hozzáadása, mert a rizs felveszi azt.

Egy 720 ml.-es lecsóhoz egy közepes fej hagymát pucolok felaprítok. 1-2 gerezd fokhagymát fokhagymanyomón átnyomok. 3-4 db virslit felkarikázok. Előkészítek egy mérőpohárnyi rizst.
Mindezt 1-1.5 kanál étolaj társaságában beleteszem a betétedénybe, teszek hozzá 1 kávéskanál sót, borsot ízlés szerint és kézi beállításon 15 percen elindítom a kuktát. A végén nem engedem ki a gőzt,
hanem megvárom, amíg a kukta már magától nyitható. Aki akarja, készítheti úgy is, hogy nyitott fedőnél az étolajon megpirítja előre a hagymát és utána teszi bele a többi hozzávalót.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...