2018. január 28., vasárnap

Tejberizs intelligens kuktában Géber Marcsi módra



Kicsit szkeptikus voltam a tej és a víz arányait tekintve, de mindenképp érdemes volt kipróbálni. Nagyon finom lett a végeredmény.
/Ami nagyon fontos, hogy ne eresszük el a szelepen a nyomást, hanem hagyjuk amíg a kukta nyitható lesz magától!/

Hozzávalók:
  • 1 bögre rizs
  • 3 bögre tej
  • 2 bögre víz
  • 3 ek cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 tk margarin


Elkészítés:
Mindent beletettem Ella edényébe, elkevertem és Rizs programon készre főztem.
Mikor a kukta programja lejár, kikapcsolom és hagyom, hogy a gőz magától jöjjön ki, nem állítom kieresztésre a gőzsipkát semmiképpen.
A tetejére az ízlésünknek, szokásunknak megfelelően bármit tehetünk. Mi most kakaóval, fahéjjal, ill. fahéjas valamint kakaós porcukorral hintettük meg.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje


4 megjegyzés:

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...