Bizton
merem állítani, hogy a marhafarokból készült levesnek nincs párja. Ebben a
formában, meg kiváltképp nincs.
Nem
beszélve arról, hogy ELLÁBAN készítve nem rabolja el a fél napunkat.
Hozzávalók:
- 1.2 kg marhafarok
- 2 db fehérrépa
- 4 szál petrezselyem
- 1 kis db pasztinák (opcionális)
- 2 db sárgarépa
- 1 kis db karalábé
- 1 kis db zeller
- 2 db zellerlevél
- 1 közepes fej vöröshagyma (Nálunk a fentieket kiváltotta egy az általunk eltett 720 ml-es üveg húsleveszöldség)
- 1 db fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db paradicsom
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (szemes)
- kurkuma ízlés szerint
- 250 g cérnametélt
- kb. 2 l víz és egy üveg saját készítésű alaplé
Elkészítés:
A
marhafarkat megmossuk, (ha van rajta faggyú, akkor lefaggyúzzuk) ízeinél
darabokra vágjuk.
Beletesszük a betétedénybe.
Mivel tudom, hogy hagyományos módon legalább 240-260 percet is igénybe vesz a
főzése, ezért nem bíztam
magam a véletlenre. Ezért csupán a fűszereket és vizet, valamint egy üveg
általam (még nyáron marhacsontból
készített alaplevet)
adtam a húshoz és elindítottam 2X az BONE/INASHÚS programot.
Amikor ez a két
program lejárt, hozzáadtam
a zöldségeket is, ahogy szoktuk. (A paradicsomot, paprikát, fokhagymagerezdeket
egészben és az általunk eltett 720 ml-es üveg húsleveszöldséget amely alapból
tartalmazza a répát a gyökérzöldséget, a zellert, a karalábét és a fej
vöröshagymát. Ezután újra lezártam a kuktát és elindítottam egy SOUP/LEVES
programot.
Minden tökéletesen puha lett és semmi nem
főtt szét a levesben.
Természetesen sokkal rövidebb idő alatt, mint hagyományos
módon. Tehát nem
kellett 4
óra hosszat a gáztűzhely mellett állni és nem kellett a leves tetejéről a habot
szedegetni.
Továbbá nem kellett figyelgetni,
hogy mit, mikor tegyek, hozzá, mert különben szétfő vagy esetlegesen kemény
marad.
Pár perc
pihentetés után leszűrjük.
Megfelelő mennyiségű leszűrt levesbe belefőzzük a cérnametéltet.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése