Hozzávalók:
- 4 db nagy krumpli (bocs elfelejtettem lemérni, de öklömnyi volt mindegyik
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- őrölt bors
- ételízesítő
- só
- pirospaprika
- 50 dkg nagy kocka száraztészta (Gyermelyit használtam)
- 0,5 l víz (annyi, amennyi épp ellepi)
- kb. fél dl oliva olaj
Elkészítés:
A krumplit,
hagymát megpucoltam. 1 cm-es karikákra vágtam, és a szeletelőmnél a legkisebb
kockájú betéttel daraboltam mindegyiket.
Az olajat a
kukta edényébe tettem. Ráraktam az aprított krumplit és hagymát. Fűszereztem.
Jól
összekevertem. Hozzáöntöttem a tésztát és a vizet.
Ezzel is
jól összekevertem.
A kuktát
lezártam. Beállítottam a gőz-zöldség programot, ami 10 perc.
Miután a
program lejárt, hagytam, hogy a gőz magától távozzon a kuktából.
Saját
készítésű savanyúsággal fogyasztottunk. Én uborkával, lányom svéd uborkával,
párom káposztával töltött almapaprikával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése