2018. január 28., vasárnap

Pásztortarhonya


Hozzávalók:
  • 20 dkg tarhonya
  • 4-5 közepes krumpli
  • 2-3 frankfurti roppanós virsli
  • fél szál házi füstölt kolbász
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • majoránna
  • kis kömény
  • 3 ek olaj
  • 1 tk. piros paprika
  • víz


Elkészítés:

Az olajat beletesszük Ella edényébe. A felaprított hagymát, a karikázott, kolbászt, virslit is beletesszük, ráöntjük a tarhonyát. A hámozott kockára vágott krumplit is hozzáadjuk. Fűszerezzük.

Jól összekeverjük a hozzávalókat.

Felöntjük annyi vízzel, hogy az összetevőket jól ellepje, kb. 1 cm-rel feljebb legyen az alapanyagnál. Ez nálam 6 dl volt.

Lezárjuk Ellát. Beállítjuk RIZS programra és megfőzzük.

Mikor Ella sípol, kikapcsoljuk, nem hagyjuk melegen tartáson, mert akkor le fog égni az edényben az ételünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...