2018. január 28., vasárnap

Noszvaji birsalmás bableves



Hozzávalók:
  • 25 dkg tarka száraz bab vagy fejtőbab
  • 7 dl tej
  • 400 gr tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. só
  • 2-3 babérlevél
  • 1 közepes paprika
  • 2 kisebb birsalma


Elkészítés:
A beáztatott száraz babot, a megtisztított, felkockázott birsalmával, az egész paprikával, babérlevéllel, sóval együtt beleteszem a kukta betétedényébe. Kb. 2 liter vízzel felöntöm.


Elindítok egy BEAN/BAB programot. Amikor már nyitható a kukta fedele, a liszttel, tejföllel, tejjel készített habarással behabarom a levest. 

Ízlés szerint még sóval, cukorral ízesítem. 

Langyosan és hidegen is kitűnő eledel.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...