Hozzávalók:
- 25 dkg tarka száraz bab vagy fejtőbab
- 7 dl tej
- 400 gr tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 ek. cukor
- 1 kk. só
- 2-3 babérlevél
- 1 közepes paprika
- 2 kisebb birsalma
Elkészítés:
A
beáztatott száraz babot, a megtisztított, felkockázott birsalmával, az egész
paprikával, babérlevéllel, sóval együtt beleteszem a kukta betétedényébe. Kb. 2
liter vízzel felöntöm.
Elindítok
egy BEAN/BAB programot. Amikor már nyitható a kukta fedele, a liszttel,
tejföllel, tejjel készített habarással behabarom a levest.
Ízlés szerint még
sóval, cukorral ízesítem.
Langyosan és hidegen is kitűnő eledel.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése