Bármennyire
is vén marha volt, azért 45-50 perc alatt vaj puha lett a hús a kuktában.
Hozzávalók:
- 1-2 evőkanál sertészsír
- 1 kg marhalábszár
- 3- 4 fej vöröshagyma (kb. 35-40 dkg tisztítva)
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika
- 1 ek édes nemes fűszerpaprika
- só 2 púpozott teáskanál
- őrölt feketebors ízlés szerint
- 1-2 babérlevél
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- Erős Pista ízlés szerint
- Ételízesítő (opcionális)
- víz
Elkészítés:
A marhahúst
megtisztítjuk az inaktól és a zsírtól.
Vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A
vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra. (Mi paprika és
paradicsom helyett általunk eltett lecsót használtunk).
Az
intelligens kuktán elindítunk egy tetszőleges programot nyitott tetővel, majd a
zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát.
Kikapcsoljuk a kuktát és amikor
kellően visszahűlt akkor hozzáadjuk a fűszereket, majd hozzárakjuk a marhahúst
és újból elindítjuk a kuktát, még mindig levett tetővel.
Folyamatos kavargatás
mellett a húst galambszürkére pirítjuk.
Adjunk hozzá egy kevés vizet és rakjuk
bele az összedarabolt paradicsomot és paprikát. (A mi esetünkben a natúr lecsó
került bele, kb. 5 evőkanálnyi).
Lezárjuk a kuktát és elindítjuk az Bone/ Inas
hús programot.
Majd amikor a program lejár, akkor még elindítunk egy Meat/Hús
programot is.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése