2018. január 28., vasárnap

Marhalábszár pörkölt


Bármennyire is vén marha volt, azért 45-50 perc alatt vaj puha lett a hús a kuktában.

Hozzávalók:
  • 1-2 evőkanál sertészsír
  • 1 kg marhalábszár
  • 3- 4 fej vöröshagyma (kb. 35-40 dkg tisztítva)
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 1 ek édes nemes fűszerpaprika
  • só 2 púpozott teáskanál
  • őrölt feketebors ízlés szerint
  • 1-2 babérlevél
  • 1 mk őrölt fűszerkömény
  • Erős Pista ízlés szerint
  • Ételízesítő (opcionális)
  • víz


Elkészítés:
A marhahúst megtisztítjuk az inaktól és a zsírtól. 
Vágjuk 2x2 cm-es kockákra. A vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát vágjuk apró kockákra. (Mi paprika és paradicsom helyett általunk eltett lecsót használtunk).


Az intelligens kuktán elindítunk egy tetszőleges programot nyitott tetővel, majd a zsiradékon megfonnyasztjuk a vöröshagymát. 

Kikapcsoljuk a kuktát és amikor kellően visszahűlt akkor hozzáadjuk a fűszereket, majd hozzárakjuk a marhahúst és újból elindítjuk a kuktát, még mindig levett tetővel. 

Folyamatos kavargatás mellett a húst galambszürkére pirítjuk. 

Adjunk hozzá egy kevés vizet és rakjuk bele az összedarabolt paradicsomot és paprikát. (A mi esetünkben a natúr lecsó került bele, kb. 5 evőkanálnyi). 

Lezárjuk a kuktát és elindítjuk az Bone/ Inas hús programot. 
Majd amikor a program lejár, akkor még elindítunk egy Meat/Hús programot is. 

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...