Ez is
lényegesen egyszerűbb így kuktában, mint hagyományos módon.
Mindenképp
időt spórolunk vele, hiszen amíg a kuktában készül a hús (amire egyszer sem
kell ránézni), addigra szépen megsüthetjük a kockákra vágott burgonyát.
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéshús (lapocka,comb)
- 2 kisebb fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 mokkáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál saját készítésű paprika-paradicsom krém
- só ízlés szerint.
- 1 evőkanál sertészsír.
- 1/4 mérőcsésze víz
- kb. 1 kg burgonya
- Étolaj a burgonya sütéséhez.
Elkészítés:
Az egy
evőkanál sertészsírral kikentem a betétedényt, majd minden hozzávalót
beletettem. (Kivéve a burgonyát és az étolajat).
A
vöröshagymát apró darabokra aprítva és a fokhagymát fokhagymazúzón összenyomva,
a húst felkockázva.
A legvégén
hozzáadtam 1/4 mérőcsésze vizet és az egészet lazán összekevertem egy
fakanállal.
Rátettem a
kuktafedőt és elindítottam egy MEAT/HÚS programot. Ez 24 perc.
Így volt
időm szépen serpenyőben, olajban megsütni a felkockázott, megmosott burgonyát.
Aztán már
csak ízlés kérdése, hogy a sült burgonyát összekeverjük-e a finom, fokhagymás
szaftos hússal, vagy köretként tesszük mellé.
Saját
készítésű nyáron elrakott kovászos uborkával ettük.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése