2018. január 28., vasárnap

Rókagombás csirkepörkölt


Hozzávalók:
  • 4 db csirke felső comb
  • 1 db. 300 ml-es üveg rókagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma (a mi esetünkben 2 evőkanál sóban eltett vöröshagyma)
  • 1 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
  • 1 gerezd fokhagyma (a mi esetünkben 1 mokkáskanál sóban eltett fokhagyma)
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom (A mi esetünkben a paprika és a paradicsom 3 evőkanál saját eltevésű natúr lecsóval helyettesítve)
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1 dl száraz fehér vagy rozé bor
  • őrölt bors
  • Tejföl a tálaláshoz.


Elkészítés:
Két lehetőség kínálkozik az elkészítésében. 
Az egyik, hogy a hagymaféléket nyitott kuktafedőnél a zsiradékon megpirítjuk és utána tesszük bele az összes többi hozzávalót, vagy ahogy én szoktam.

Mindent egyszerre bele és elindítok egy pörkölt programot. (STEW). 

A gőzt nem engedem el, hanem hagyom, hogy a kukta magától nyitható legyen. Ha esetleg kicsit híg a pörkölt szaftja (ez nagyon húsfüggő), akkor nyitott fedőnél főzhetünk el belőle.


Én most orsótésztával tálaltam, tejföllel, saját savanyúsággal és egy kis száraz fehér Olaszrizlinggel.

Forrás: 

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...