Hozzávalók:
- 4 db csirke felső comb
- 1 db. 300 ml-es üveg rókagomba
- 1 nagy fej vöröshagyma (a mi esetünkben 2 evőkanál sóban eltett vöröshagyma)
- 1 ek zsír (kacsa, liba, tyúk)
- 1 gerezd fokhagyma (a mi esetünkben 1 mokkáskanál sóban eltett fokhagyma)
- 1 paprika
- 1 paradicsom (A mi esetünkben a paprika és a paradicsom 3 evőkanál saját eltevésű natúr lecsóval helyettesítve)
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1 dl száraz fehér vagy rozé bor
- őrölt bors
- só
- Tejföl a tálaláshoz.
Elkészítés:
Két
lehetőség kínálkozik az elkészítésében.
Az egyik, hogy a hagymaféléket nyitott
kuktafedőnél a zsiradékon megpirítjuk és utána tesszük bele az összes többi
hozzávalót, vagy ahogy én szoktam.
Mindent egyszerre bele és elindítok egy
pörkölt programot. (STEW).
A gőzt nem engedem el, hanem hagyom, hogy a kukta
magától nyitható legyen. Ha esetleg kicsit híg a pörkölt szaftja (ez nagyon
húsfüggő), akkor nyitott fedőnél főzhetünk el belőle.
Én most
orsótésztával tálaltam, tejföllel, saját savanyúsággal és egy kis száraz fehér
Olaszrizlinggel.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése