Ma Ellában
kelkáposzta főzeléket készítek magamnak, de egy fej káposzta rengeteg nekem,
így is min. 3 napra elég lesz, amit megfőzök.
A maradék
szeletelt kelkáposztát üvegekbe tömtem, tetejére újkrumpli került.
Adtam hozzá üvegenként:
- 1 púpos tk. sót,
- kis őrölt borsot és
- őrölt köményt,
majd
- kb. 1 dl vizet.
Lezártam az
üvegeket és Ellába tettem. Kézi beállításon 5 percig dunsztolom.
Mikor
nyitható a kukta, kiszedem a kidunsztolt főzelék alapot és mehetnek későbbi elkészítésre,
a polcra.
Főzéskor
készítünk hozzá egy sűrű pirospaprikás rántást, ha szükséges kis vizet teszünk
még, majd összeforraljuk az egészet. Szükség esetén természetesen fűszerezzük
még.
Kedves Marcsi, nekem nincs automatám, szerinted klasszikusan kigőzölve is működhet? Köszönöm, Laura
VálaszTörlésKész vagy félkész ételt csak kuktában vagy befőzőautomatában készíthetünk, mert azzal lehet pontosan tartani a hőfokot
Törlés