2018. november 7., szerda

Fügebefőtt narancslikőrrel



Hozzávalók:
  • füge

Üvegenként:
  • 4 db barna kockacukor
  • 1 darabka tört fahéj
  • 5-6 db egész szegfűszeg
  • 1 mk vaníliás cukor
  • ½ dl narancslikőr (Triple sec)
  • víz

Egyéb:
  • 7,2 dl-es befőttes üvegek lapkával

Elkészítés:
A fügét megmossuk, kemény szárát levágjuk.

Az üvegek aljába tesszük a fahéjat, szegfűszeget és a vaníliás cukrot
A lecsepegtetett fügéket az üvegekbe rakjuk. Nyomkodni nem szabad, mert elrepedhet. Tömörítéshez, a tenyerünkkel üssük meg párszor az üveg alját.
Mikor az üvegek megteltek, akkor tegyük a gyümölcs tetejére a kockacukrot, majd öntsük rá a likőrt. Ezután töltjük fel vízzel az üvegeket.


Lapkával zárjuk.
Miután lezártuk párszor fordítsuk fejre és vissza az üvegeket, hogy összekeveredjen a likőr és a víz.

Ellában dunsztoljuk most ki.
Az Ella kukta edényének alját kibéleljük egy konyharuhával. Erre tesszük a 3 db fügével megtöltött üvegeket.
Az üvegek köré annyi vizet öntünk az edénybe, hogy legalább a feléig érjen minden üvegnek a víz.
A kuktát lezárjuk.
Kézi beállításon 10 percig dunsztoljuk.


A program lejártakor a kuktát kikapcsoljuk és hagyjuk, hogy a gőz magától eltávozzon, és csak ezután nyitjuk ki Ellát.
A kész befőttet felcímkézzük és mehetnek is a helyükre.

Gyermekeknek NEM ajánlott!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...