2018. november 5., hétfő

Bolognai Fittséfben főzve és ELLA intelligens kuktában tartósítva



Hozzávalók:
  • 65 dkg darált hús
  •  kb. 500 g-nyi szósz (saját eltevés)

Elkészítés:
A Fittséf edényünket előmelegítjük 6-os (legnagyobb) fokozaton. Akkor jó, ha egy kis vizet belecseppentve kis gyöngyökként „futkosnak” a víz az edényünk alján.
Ekkor beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ez ennél a mennyiségnél kb. 5 perc időt vesz igénybe.


Mikor az összes hús szépen kifehéredett, hozzáöntjük a mártást.
Jól összekeverjük, és lefedjük az edényt, ami alatt már levettük 3-asra a hőforrásunkat.
Az edény fedőjén a mutató a hangjegy állásra legyen állítva.


Mikor elkezd fütyörészni az edény, akkor a zárt (középső) állásba fordítjuk a szelepet, a tűzhelyet 1-esre vesszük vissza.
Így hagyjuk kb. 2 percig. Ezután kikapcsoljuk a hőforrásunkat. A kerámialap még ezután is jó ideig meleg, tehát így tovább fő az ételünk.


Közben előkészítjük az üvegeket, tetőket, amiket jól elmosunk, kicsepegtetünk.

ELLA edényét kibéleljük egy ruhával vagy újságpapírral.
Amennyiben nem mindet akarjuk tartósítani, akkor egy kis edényt is odakészítünk a munkapultra.
Mikor az előkészületekkel készen vagyunk, akkor elfordítjuk a szelepet a gőz jel felé, ekkor le tudjuk venni a fedőt.
A kész bolognait összekeverjük.


Megtöltjük az üvegeket, lezárjuk és beletesszük ELLA edényébe.
A maradékot, én kis mikrózható edénybe tettem, ez lesz a holnapi ebédünk.
Mivel nekem 3 üveg telt meg, a negyedikbe engedtem vizet és úgy tettem ELLÁBA. Így kitöltve az üres helyet.


A betétedényt behelyezzük a kukta házába. Lezárjuk és Kézi beállításon 5 percig dunsztoljuk a mártásunkat.
Mikor lejár a program, kikapcsoljuk ELLÁT, és hagyjuk, hogy a gőz magától eltávozzon, és csak ezután nyitjuk ki.
Felcímkézzük az üvegeket és mehetnek a polcra későbbi felhasználásra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...