Hozzávalók:
- 65 dkg darált hús
- kb. 500 g-nyi szósz (saját eltevés)
Elkészítés:
A Fittséf
edényünket előmelegítjük 6-os (legnagyobb) fokozaton. Akkor jó, ha egy kis
vizet belecseppentve kis gyöngyökként „futkosnak” a víz az edényünk alján.
Ekkor
beletesszük a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Ez ennél a mennyiségnél kb.
5 perc időt vesz igénybe.
Mikor az
összes hús szépen kifehéredett, hozzáöntjük a mártást.
Jól
összekeverjük, és lefedjük az edényt, ami alatt már levettük 3-asra a
hőforrásunkat.
Az edény
fedőjén a mutató a hangjegy állásra legyen állítva.
Mikor
elkezd fütyörészni az edény, akkor a zárt (középső) állásba fordítjuk a szelepet,
a tűzhelyet 1-esre vesszük vissza.
Így hagyjuk
kb. 2 percig. Ezután kikapcsoljuk a hőforrásunkat. A kerámialap még ezután is
jó ideig meleg, tehát így tovább fő az ételünk.
Közben
előkészítjük az üvegeket, tetőket, amiket jól elmosunk, kicsepegtetünk.
ELLA
edényét kibéleljük egy ruhával vagy újságpapírral.
Amennyiben
nem mindet akarjuk tartósítani, akkor egy kis edényt is odakészítünk a
munkapultra.
Mikor az
előkészületekkel készen vagyunk, akkor elfordítjuk a szelepet a gőz jel felé,
ekkor le tudjuk venni a fedőt.
A kész
bolognait összekeverjük.
Megtöltjük
az üvegeket, lezárjuk és beletesszük ELLA edényébe.
A
maradékot, én kis mikrózható edénybe tettem, ez lesz a holnapi ebédünk.
Mivel nekem
3 üveg telt meg, a negyedikbe engedtem vizet és úgy tettem ELLÁBA. Így kitöltve
az üres helyet.
A betétedényt
behelyezzük a kukta házába. Lezárjuk és Kézi beállításon 5 percig dunsztoljuk a
mártásunkat.
Mikor lejár
a program, kikapcsoljuk ELLÁT, és hagyjuk, hogy a gőz magától eltávozzon, és
csak ezután nyitjuk ki.
Felcímkézzük
az üvegeket és mehetnek a polcra későbbi felhasználásra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése