2018. november 5., hétfő

Karfiolrózsa tartósítása Ellában



Hozzávalók:

  • karfiol
  • citromsav
  • víz
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, jól lecsepegtetem.
7,2 dl-es üvegekbe rakogatom.
Minden üvegre teszek 1 púpos teáskanál adalékmentes sót, nagyon kis késhegynyi citromsavat és felöntöm vízzel.


Az üvegeket lezárom a lapkával.
ELLA edényének alját kibélelem egy konyharuhával, vagy akár újságpapírral is lehet.
Belerakom a megtöltött üvegeket. 3 db 7,2 dl-es üveg fér bele.
Lezárom a kuktát.

Kézi beállításon 2 percig dunsztolom.
Mikor lejár a program, kikapcsolom a kuktát, és hagyom, hogy a gőz magától eltávozzon.
Kinyitom, kiszedem az üvegeket, címkézem és készen is vagyunk.
Rántott karfiolnak, rakott karfiolnak, vagy éppen levesnek használom fel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...