Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemáj (nálam szívvel együtt volt most)
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma átnyomva
- 1 evőkanál zsír
- bors
- majoránna
- kömény
- 2 tk pirospaprika
Elkészítés:
A májat, szívet megtisztítjuk, daraboljuk, ha túl nagyok (én 4 felé vágtam a májat, a szívek egyben maradtak). ELLA edényébe tesszük.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Nekem ebben nagy segítség a Tupperware Turbó Aprítóm.
A májra tesszük, összekeverjük. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, az fűszereket. Jól összekeverjük újból.
Lezárjuk a kuktánkat.
Kézi beállítást kapcsolunk, ami 2 perc.
Miután a program lejárt, kikapcsoljuk a kuktánkat és hagyjuk, hogy a gőz magától eltávozzon, és csak ezután nyitjuk ki.
Felmelegítési és hűlési idő most kb. 10-10 perc volt.
A májat tálaláskor sózzuk!!Rizzsel vagy frissen sütött kenyérrel a legfinomabb.
Gondolom, a zsírt is az elején beleteszed...
VálaszTörlésMindent egyszerre belerakok és összekeverem, majd elindítom a programot.
VálaszTörlés