Mindig
nagyra becsülöm az olyan embereket, akik merik feszegetni a
"korlátokat". Ez akár egy egyszerű használati eszköz esetében is
igaz, hiszen Ők azok, akik jönnek és megmutatják nekünk azt a fajta
"lehetetlent", amit egyébként mindenki elfogad, mivel valahol le van
írva. Marcsi hosszú ideje ELLÁBAN készíti el pl. a krumplis tésztát is. Teszi
ezt annak ellenére, hogy a kukta használati utasítása óvva int bennünket
bármiféle száraztészta kuktában való elkészítésétől.
Ma én is
kipróbáltam Marcsi receptjével és tökéletesen működik a dolog. A szintén
ELLÁBAN készített zöldborsópaprikás mellé, Ellában főztem meg a tésztát.
Hálás
köszönet Neked Marcsii! A tészta állaga tökéletes! Pont olyan, mint amilyennek
lennie kell!
És íme, a recept betűről-betűre.
Csupán
kiegészítem azzal, hogy az un. MILK/TEJ program (ELLA LUX 6-nál) nem egyéb
módon értelmezendő, mint a STEAM gomb megnyomására azonnal kijelölődő a
FISH/HAL 8 perces programja, amely alkalmas a halon kívül tejforralásra és
tojásfőzésre is.
Hozzávalók:
- 25 dkg jó minőségű száraztészta (nekem most elég volt ennyi)
- só
- víz
- 1 ek. olaj (fél kg-hoz 2 ek)
Elkészítés:
Beletesszük
a tésztát a kukta edénybe. Rászórjuk a sót, rátesszük az olajat és felöntjük
annyi vízzel, hogy éppen ellepje a tésztánkat.
Tej programon főzzük. Akinek multicookere van, azokon van kifejezetten ez a program.
Mikor kész,
műanyag szűrőkanállal kiszedjük a megfőtt tésztát, vagy edényfogó kesztyűvel
kiemeljük az edényt és szűrőbe öntjük a tésztánkat.
Én ebből
tésztasalátát készítettem, amihez a maradék leveshúst és sárgarépát használtam
fel.
Forrás: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése