2018. október 21., vasárnap

Kukoricakása intelligens kuktában




Reggelire? Miért ne! Kicsit mostohán bánunk ezzel az étellel, pedig talán jobb sorsra érdemesebb annál mint, amit szánunk neki. Bár az is igaz, hogy kétféle ember létezik. Van, aki szereti a kását és van, aki nem. 

Úgy eszembe jutott, hogy a kuktámat még soha nem próbáltam ki PORRIDGE/KÁSA üzemmódban. Semmilyen kását nem készítettem eddig benne, de örömmel jelentem, hogy jól szuperál a kukta ebben az üzemmódban is. 

Én most egy sós verziót próbáltam.

Hozzávalók:
  • 150 gramm kukoricakása
  • 7 dl víz (véleményem szerint lehet 7.5 dl is, ugyanis nem kapott oda, de épp határeset volt. Ha picit hígabb, akkor még nyitott kuktafedőnél lehet elfőzni belőle.)
  • 2 mokkáskanál só
  • 2 evőkanál zsiradék, vagy étolaj.
  • 1 szem burgonya meghámozva, megmosva felkarikázva.


Elkészítés:
Minden mehet a kukta betétedényébe, jól elkeverjük benne a hozzávalókat! (Javasolt a kerámia bevonatos betét használata.)

Ezután elindítunk egy PORRIDGE/KÁSA programot. 

Amíg a kukta dolgozott, addig én egy kis füstölt szalonnát zsírjára sütöttem a forrólevegős fritőzben. 
Majd a kisült szalonnazsírban pár hagymakarikát is megfonnyasztottam. 

Én ezekkel tálaltam, de akár fogyasztható csak megborsozva és zsírral meglocsolva is.

Forrás: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...