Reggelire?
Miért ne! Kicsit mostohán bánunk ezzel az étellel, pedig talán jobb sorsra
érdemesebb annál mint, amit szánunk neki. Bár az is igaz, hogy kétféle ember
létezik. Van, aki szereti a kását és van, aki nem.
Úgy eszembe jutott, hogy
a kuktámat még soha nem próbáltam ki PORRIDGE/KÁSA üzemmódban. Semmilyen kását
nem készítettem eddig benne, de örömmel jelentem, hogy jól szuperál a kukta
ebben az üzemmódban is.
Én most egy
sós verziót próbáltam.
Hozzávalók:
- 150 gramm kukoricakása
- 7 dl víz (véleményem szerint lehet 7.5 dl is, ugyanis nem kapott oda, de épp határeset volt. Ha picit hígabb, akkor még nyitott kuktafedőnél lehet elfőzni belőle.)
- 2 mokkáskanál só
- 2 evőkanál zsiradék, vagy étolaj.
- 1 szem burgonya meghámozva, megmosva felkarikázva.
Elkészítés:
Minden
mehet a kukta betétedényébe, jól elkeverjük benne a hozzávalókat! (Javasolt a
kerámia bevonatos betét használata.)
Ezután
elindítunk egy PORRIDGE/KÁSA programot.
Amíg a kukta dolgozott, addig én egy
kis füstölt szalonnát zsírjára sütöttem a forrólevegős fritőzben.
Majd a kisült
szalonnazsírban pár hagymakarikát is megfonnyasztottam.
Én ezekkel tálaltam, de
akár fogyasztható csak megborsozva és zsírral meglocsolva is.
Forrás: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése