2019. július 20., szombat

Egyszerű bableves



Hozzávalók:
  • 1 cs. fagyasztott fejtett bab (250 g)
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökét
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 szál zeller zöld összekötve

Rántáshoz:
  • 1 ek zsír
  • 1 tk liszt
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma
  • petrezselyem zöldje
  • 1 tk pirospaprika
  • víz

Elkészítés:
A hozzávalókat Ellába tesszük. Természetesen a zöldségeket megmossuk, daraboljuk. Én a leveshez vékony karikára szelem a sárgarépát. 


Fűszerezzük sóval, ételízesítővel és egy kis őrölt borssal. Öntünk rá vizet.


A rántást elkészítjük a tűzhelyen egy kis lábasban. A zsírt felforrósítjuk, megfuttatjuk, rajta a lisztet. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel.

Ráöntjük a levesre a rántást. Annyi vizet adunk még hozzá, amennyi levest szeretnénk készíteni.

Lezárjuk a kuktát és leves programon készre főzzük. Mikor lejár a program, kikapcsoljuk a kuktát, megvárjuk amíg elereszti a gőzt, és csak azután nyitjuk, és tálalunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...