Hozzávalók:
- 1 cs. fagyasztott fejtett bab (250 g)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökét
- só
- bors
- ételízesítő
- 1 szál zeller zöld összekötve
Rántáshoz:
- 1 ek zsír
- 1 tk liszt
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- petrezselyem zöldje
- 1 tk pirospaprika
- víz
Elkészítés:
A
hozzávalókat Ellába tesszük. Természetesen a zöldségeket megmossuk, daraboljuk.
Én a leveshez vékony karikára szelem a sárgarépát.
Fűszerezzük sóval,
ételízesítővel és egy kis őrölt borssal. Öntünk rá vizet.
A rántást
elkészítjük a tűzhelyen egy kis lábasban. A zsírt felforrósítjuk, megfuttatjuk,
rajta a lisztet. Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, az apróra vágott
petrezselyemzöldet, pirospaprikát, és felengedjük hideg vízzel.
Ráöntjük a
levesre a rántást. Annyi vizet adunk még hozzá, amennyi levest
szeretnénk készíteni.
Lezárjuk a
kuktát és leves programon készre főzzük. Mikor lejár a program, kikapcsoljuk a kuktát, megvárjuk amíg elereszti a gőzt, és csak azután nyitjuk, és tálalunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése