Hozzávalók:
- tetszés szerinti mennyiségű zsenge csemegekukorica – amennyi belefér egyszerre a 6 l-es edényébe a kuktának. Tördelve 6-8 db, attól függ mekkorákat sikerül vásárolni
- víz
Elkészítés:
A
kukoricákat megtisztítjuk és belerakjuk Ellába. Én ketté szoktam törni a
csöveket, mert így több fér el az edényben.
Öntök rá
vizet. Lehet úgy is, hogy csak kb. 2 dl vizet teszünk alá, de most úgy főztem,
hogy vízben álltak a kukoricák, mert így még nem próbáltam és kíváncsi voltam
az ízére. Finom lett természetesen így is, de mikor épp csak teszek hozzá és gőzben
párolódik még sokkal finomabb lesz.
Én nem
szeretem a levelével főzni, de aki úgy szokta, pár levelet tehet a kukta
aljába.
Gőz – Zöldség programon készítem. Mikor jelez a
kukta, kikapcsolom és megvárom, amíg nyitható lesz a tető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése