2019. július 23., kedd

Házi tarhonyás pulykazúza


Hozzávalók:
  • 1 kg pulykazúza
  • 2 pohár házi tarhonya
  • 3 pohár víz
  • bors
  • majoránna
  • őrölt kömény 1 ek ketchup
  • ételízesítő
  • 1 tk mustár
  • 1 fej hagyma
  • 4 ek olaj vagy egypúpos ek zsír
  • 2 tk pirospaprika

Elkészítés:
A pulykazúzát megmossuk, eldaraboljuk.

A hagymát apróra vágjuk.





A zsiradékot beletesszük az edénybe. Hozzáadjuk a hagymát, sót, ételízesítőt. Rátesszük a feldarabolt zúzát, hozzáadjuk a tarhonyát. 






Fűszerezzük.






Beleöntjük a vizet. Jól összekeverjük.












Lezárjuk a kuktát és STEW (pörkölt) programon készre főzzük.
Mikor a tető magától nyílik, tálalunk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...