2019. július 31., szerda

Őszibarackdzsem




Hozzávalók:
  • 1450 g őszibarack tisztítva, mag nélkül
  • 350 g cukor
  • 2 cs Dr. Oetker 3:1 dzsemfix

Elkészítés:
A megmosott, kimagozott őszibarackot feldaraboljuk. Beletesszük az Ella edényébe.



Lezárjuk a kuktát és Kézi beállításom 2 percig főzzük. Még most nem teszünk hozzá semmit.



Mikor lejárt az Ella, kikapcsoljuk. Várunk 5 percet, majd óvatosan egy villa segítségével kiengedjük a gőzt.





Levesszük a tetőt.
Hozzáadjuk a dzsemfixes cukrot, amit időközben egy tálban összekevertünk.



Újra bekapcsoljuk a kézi beállítást. Mikor nincs a kuktán a teteje, akkor az idő nem fogy, tehát azt nekünk kell figyelni. Mikor forr a dzsem, 3 percig főzzük.



Tiszta üvegekbe töltjük a dzsemet. Minden megtöltött üveget azonnal lezárunk és fejre állítunk.
Mikor végeztünk akkor elkezdjük forgatni az üvegeket. 3-4 percig hagyjuk mindig a két forgatás között pihenni. Ez arra jó, hogy a gyümölcsdarabok egyenletesebben oszlanak el az üvegben.
Végül címkézzük és mehetnek a polcra, ott kihűlnek már teljesen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...