2018. január 28., vasárnap

Bableves füstölt nyúljával, tejfölös habarással

Hozzávalók:
  • 50 dkg tarkabab
  • 50 dkg sertés "nyúlja"
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér (Mi ezt az általunk üvegben eltett répa zöldséggel pótoltuk)
  • 1 közepes méretű zellergumó
  • 1 szép fej vöröshagyma egészben
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 1-2 babérlevél
  • só, szemes bors, ecet.
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 db fehér húsú paprika egészben.
  • Víz (kb. 2.5-3 liter)


Elkészítés:
A babot egy éjszakára beáztatjuk Majd a tejföl és a liszt kivételével mindent tegyünk bele a betétedénybe.

Nyomjunk bele három gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval. Öntsük fel vízzel a full jelzés alatt 1-2 centi magasságig 

A kukta lezárása után indítsuk el a bab programot.


Amikor lejárt a program leeresztjük a gőzt, a hagymát kivesszük és a tejfölben elkevert liszttel behabarjuk a levest. 

Bármelyik programon elindítjuk nyitott tetőnél a főzést. Várjunk, míg egyet rottyan. 

Ízesítsük ecettel és ha szükséges, sózzunk utána. 

Az ilyen sűrű, tömény levesek mellé egyáltalán nem szégyen kibontani egy kellemes száraz bort. Például a szekszárdi kékfrankos nem egy rossz választás.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...