Hozzávalók:
- 50 dkg tarkabab
- 50 dkg sertés "nyúlja"
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér (Mi ezt az általunk üvegben eltett répa zöldséggel pótoltuk)
- 1 közepes méretű zellergumó
- 1 szép fej vöröshagyma egészben
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 g tejföl
- 3 dkg liszt
- 1-2 babérlevél
- só, szemes bors, ecet.
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 db fehér húsú paprika egészben.
- Víz (kb. 2.5-3 liter)
Elkészítés:
A babot egy
éjszakára beáztatjuk Majd a tejföl és a liszt kivételével mindent tegyünk bele
a betétedénybe.
Nyomjunk
bele három gerezd fokhagymát fokhagymanyomóval. Öntsük fel vízzel a full jelzés
alatt 1-2 centi magasságig
A kukta lezárása után indítsuk el a bab programot.
Amikor
lejárt a program leeresztjük a gőzt, a hagymát kivesszük és a tejfölben
elkevert liszttel behabarjuk a levest.
Bármelyik programon elindítjuk nyitott
tetőnél a főzést. Várjunk, míg egyet rottyan.
Ízesítsük ecettel és ha
szükséges, sózzunk utána.
Az ilyen sűrű, tömény levesek mellé egyáltalán nem
szégyen kibontani egy kellemes száraz bort. Például a szekszárdi kékfrankos nem
egy rossz választás.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése