Hozzávalók:
- 25 dkg csicseriborsó
- 5 dkg kolbász–elhagyható (mi most kolbász nélkül készítettük)
- 10 dkg gersli (1 mérőcsésze)
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom (saját eltett sűrítményből tettem egy evőkanálnyit)
- 1 marék friss petrezselyem
- 3 db babérlevél
- só (természetes, nem finomított)
- bors
- 2 evőkanál olívaolaj (extra szűz)
Elkészítés:
Áztassuk be
1 éjszakára a csicseriborsót (Ha nem konzervből dolgozunk)
Tisztítsuk
meg a zöldségeket, a vöröshagymát és a paradicsomot kockázzuk, a fokhagymát
vágjuk apróra, a kolbászt karikázzuk vékonyra
Mindent
egyszerre beletettem a betétedénybe, felöntöttem kb. 1.5 liter vízzel, lezártam
a kuktát és elindítottam egy BEAN/BAB programot. Amikor a kuktafedő nyitható
már tálalhatjuk is. Mi még rászórtunk némi friss petrezselyem zöldet és egy kis
tejfölt elkevertünk a tányérban.
Megjegyzés:
- el lehet
hagyni a gerslit, úgy is finom
- ha
testesebb ízt szeretnénk, akkor kevés füstölt hússal is készíthető
A kolbász
is elhagyható. Nagyon finom anélkül is.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése