Azért 4
perc, mert 3 perc volt a tényleges főzés, majd levett tető nélkül 1 perc amíg a
pudingporral elkevert kb. 7 dl tejjel rottyantottam egyet a gyümölcslevesen.
Következő hozzávalókból készült:
- 30 dkg mélyhűtött egres
- 30 dkg mélyhűtött meggy
- egy 330 ml-es üveg általunk eltett (ivólé készítésből visszamaradt alma, banán pép) sűrítéshez
- pár szem egész szegfűszeg
- pár fahéjdarab
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4-5 evőkanál cukor (vagy valamilyen édesítőszer ízlés szerint)
- 1 evőkanál tejszín ízű pudingpor
- 7-8 dl tej
- 1 csipetnyi só
Elkészítés:
Az 1
evőkanál pudingporon és a tejen kívül mindent a kukta betétedényébe teszünk és
annyi vízzel feleresztjük, ami ellepi a gyümölcsöket. Majd kissé megkeverjük az
egészet.
Zárjuk a kuktát és kézi beállításon 3 percre állítjuk a főzési időt.
Amikor Ella végez, akkor a nyomás eltávozása után levesszük a tetőt és
hozzáadjuk a tejet a benne elkevert pudingporral.
Nyitott tetőnél kavargatás
mellet további 1 percig készre főzzük.
A
végeredmény pazar. Csodálatosak az ízek, de egyetlen szépséghibája van a
dolognak.
A meggy és az egres állaga határértéken van, tehát a 3 perc
főzési idő sok neki. Ha legközelebb intelligens kuktában főzök, akkor elég lesz
a 2 perc is.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése