2018. január 28., vasárnap

Négy perces gyümölcsleves


Azért 4 perc, mert 3 perc volt a tényleges főzés, majd levett tető nélkül 1 perc amíg a pudingporral elkevert kb. 7 dl tejjel rottyantottam egyet a gyümölcslevesen.

Következő hozzávalókból készült:
  • 30 dkg mélyhűtött egres
  • 30 dkg mélyhűtött meggy
  • egy 330 ml-es üveg általunk eltett (ivólé készítésből visszamaradt alma, banán pép) sűrítéshez
  • pár szem egész szegfűszeg
  • pár fahéjdarab
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 4-5 evőkanál cukor (vagy valamilyen édesítőszer ízlés szerint)
  • 1 evőkanál tejszín ízű pudingpor
  • 7-8 dl tej
  • 1 csipetnyi só


Elkészítés:
Az 1 evőkanál pudingporon és a tejen kívül mindent a kukta betétedényébe teszünk és annyi vízzel feleresztjük, ami ellepi a gyümölcsöket. Majd kissé megkeverjük az egészet. 

Zárjuk a kuktát és kézi beállításon 3 percre állítjuk a főzési időt. 
Amikor Ella végez, akkor a nyomás eltávozása után levesszük a tetőt és hozzáadjuk a tejet a benne elkevert pudingporral. 

Nyitott tetőnél kavargatás mellet további 1 percig készre főzzük.


A végeredmény pazar. Csodálatosak az ízek, de egyetlen szépséghibája van a dolognak. 

A meggy és az egres állaga határértéken van, tehát a 3 perc főzési idő sok neki. Ha legközelebb intelligens kuktában főzök, akkor elég lesz a 2 perc is.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...