Hozzávalók / 4-5 adag
- 50- 60 dkg csirkemell filé
- 2 db. 290 ml-es üveg rókagomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál saját készítésű paprika-paradicsomkrém. (Ennek hiányában 1-1 púpozott teáskanál piros arany és sűrített paradicsom)
- 1 db. 175 g-os tejföl
- 1 csapott evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 mérőcsésze (80 ml. víz)
- só ízlés szerint
Elkészítés:
A
megtisztított, apróra vágott vöröshagymát levett kuktafedélnél megfonnyasztjuk
az olívaolajban, majd hozzátesszük a felkockázott csirkemellet és fehéredésig
pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk (a liszt és a tejföl kivételével) a többi
hozzávalót és lezárjuk a kuktát. Lefuttatunk egy RICE/RIZS programot. Amikor
lejárt a program, megvárjuk, amíg a kuktafedő nyithatóvá válik, tehát nem
eresztjük el a szelepen a gőzt.
Összekeverjük a kanálnyi lisztet a tejföllel és
összekeverjük a paprikással. 1-2 percig manuális programon állandó kavargatás
mellett az egészet készre főzzük. Egy másik betétedényben előkészítjük a
köretnek való rizst.
Mi most csak két személyre valót főztünk a következő
arányokat használva:
- 2 mérőpohár "A" minőségű rizs
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál só
- 3 1/2 mérőcsésze hideg víz.
A
betétedénybe beletesszük az olajat, majd a többi alapanyagot. Kissé megkeverjük
és lefuttatjuk a RICE/RIZS programot.
A program lefutása után kb. 10-12 percet
várva levehetjük a kuktafedőd és már tálalható is.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése