2018. január 28., vasárnap

Rókagombás-tejfölös csirkemell paprikás intelligens kuktában rizskörettel.


Hozzávalók / 4-5 adag
  • 50- 60 dkg csirkemell filé
  • 2 db. 290 ml-es üveg rókagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál saját készítésű paprika-paradicsomkrém. (Ennek hiányában 1-1 púpozott teáskanál piros arany és sűrített paradicsom)
  • 1 db. 175 g-os tejföl
  • 1 csapott evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 mérőcsésze (80 ml. víz)
  • só ízlés szerint


Elkészítés:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát levett kuktafedélnél megfonnyasztjuk az olívaolajban, majd hozzátesszük a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. 

Ezután hozzáadjuk (a liszt és a tejföl kivételével) a többi hozzávalót és lezárjuk a kuktát. Lefuttatunk egy RICE/RIZS programot. Amikor lejárt a program, megvárjuk, amíg a kuktafedő nyithatóvá válik, tehát nem eresztjük el a szelepen a gőzt. 

Összekeverjük a kanálnyi lisztet a tejföllel és összekeverjük a paprikással. 1-2 percig manuális programon állandó kavargatás mellett az egészet készre főzzük. Egy másik betétedényben előkészítjük a köretnek való rizst. 

Mi most csak két személyre valót főztünk a következő arányokat használva:
  • 2 mérőpohár "A" minőségű rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 3 1/2 mérőcsésze hideg víz.


A betétedénybe beletesszük az olajat, majd a többi alapanyagot. Kissé megkeverjük és lefuttatjuk a RICE/RIZS programot. 

A program lefutása után kb. 10-12 percet várva levehetjük a kuktafedőd és már tálalható is.

Forrás: 
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...