2018. január 29., hétfő

Csirkehúsleves csirkecombból és sült csirkecombok olaj nélküli fritőzben



Idő hiányában egy gyors és szolid ebédet készítettünk. Most is, mint általában szépen együtt dolgozott a kukta a fritőzzel.

Öt darab csirke alsó combot és az általunk eltett 720 ml-es üveg leveszöldséget, (amely minden hozzávalót tartalmaz) csupán egy szem krumplival, egy gerezd fokhagymával, egy evőkanál kacsazsírral, szemes borssal, sóval, pici kurkumával egészítettünk ki és vízzel felöntve, SOUP/LEVES programon készre főztük.

Egy főtt comb megmaradt a levesbe husinak, négy főtt combot pedig szárnyas fűszer sóval megszórva, fél óra pihentetés után, olíva olaj sprayvel befújkálva a fritőzben 190 fokon 16 percig pirosra sütöttünk. (Félidőben egyszer átfordítva). A leves cérnametélttel való befőzése után, az intelligens kukta készített nekünk egy kis rizst köretnek a combok mellé.

Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...