Ez a recept
a ritakonyhája.hu oldalról származik. Köszönet érte Hadarik Ritának! Mindenképp
érdemes elkészíteni intelligens kuktában is, mivel nagyon finom. Arról nem
beszélve, hogy kuktában főzve egyszerű és gyorsan el is készül. :)
Közlöm az
eredeti receptet. Az én "kuktásított" verziómban annyi a különbség,
hogy a nyáron eltett hozzávalókból dolgoztam és nem pirítottam elő a zsiradékon
(olajon) a hagymát, hanem a kukoricakeményítő és a tejszín kivételével mindent
a kuktába tettem, majd elindítottam SOUP/LEVES programot. Amikor a kuktafedő
nyithatóvá vált, kézi beállításon a hozzáadott habarással még rottyantottam a
levesen egyet.
(Mivel nem
volt friss tárkonylevelem, így szárított levéllel készítettem el, amit szintén
az elején tettem a leveshez.)
Hozzávalók 4 főre:
- 1 ek zsiradék,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 60 dkg ceruzabab,
- 30 dkg burgonya,
- 30 dkg sárgarépa,
- víz,
- só,
- ételízesítő (1 tk ebből),
- 2 dl tejszín,
- 1 tk. kukoricakeményítő,
- 1 mk aprított tárkony, ecet
Elkészítés:
Tisztítsuk
meg a zöldségeket.
A burgonyát
kockára, a répákat karikára, a ceruzababot 3 cm-es csíkokra vágjuk.
A hagymát
nagyobb darabokra szeljük.
A
zsiradékon dinszteljük meg a hagymát.
Majd
szedjük rá a zöldségeket, és folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig
dinszteljük őket együtt.
Ekkor
öntsük fel 1200-1500 ml vízzel, ízesítsük kedvünk szerint, és alacsony hőfokon
főzzük meg a levest.
A végén
habarjuk be a keményítős tejszínnel.
TIPP: A hőkiegyenlítés végett a tejszínbe
keverjünk 1 merőkanálnyit a meleg levesből, és csak ezt követően adjuk a
leveshez.
A legvégén
adjuk a leveshez a friss, aprított tárkonyleveleket.
Tálaláskor
ecettel meglocsolhatjuk.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése