2018. január 29., hétfő

Lencseleves


A recept Kenyércsücsök oldaláról való. Hálás köszönet Dalianisz Hajdula!
Nálunk csak annyi a változás, hogy nem főztünk bele tésztát és a répa zöldséget egy 330 ml-es általunk eltett natúr répa-zöldség váltotta fel. És ebből adódóan nem kockára, hanem karikára vannak a zöldségek darabolva.

Íme, a recept:

Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse (2 órára beáztatva)
  • 2 szál dundi sárgarépa (1 cm-s kockákra vágva)
  • 2 szál gyökér (1 cm-s kockákra vágva)
  • 1 fej vöröshagyma apróra darabolva
  • 10 - 15 dkg házi szalonna, sonka apró kockákra darabolva
  • 3-4 db babérlevél
  • petrezselyem aprítva + zellerszár egészben
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk sótlan ételízesítő
  • 1/4 mk bors
  • csipet chili
  • 2 ek olaj
  • 2 tk só
  • 2 - 3 l víz
  • 2 marék rizstészta


Habarás:
  • 1 kispohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 2 ek liszt
  • ízlés szerint még ecet egy pici


Elkészítés:
A gépet nyitott fedővel elindítom, megpirítom benne a szalonnát, majd rádobva tovább a hagymát is. Kikapcsolom a gépet. Minden hozzávalót a gépbe teszek a tészta és a habarás kivételével majd jól elkeverem, a fedőt ráteszem és a SOUP = Leves programon megfőzöm a levest. Sípszó után leveszem a fedőt beleteszem a tésztát. Elindítom, ismét a gépet pár perc alatt megfő a tészta, ezután behabarom a levest. Ha kell utána ízesítek.

Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...