A recept
Kenyércsücsök oldaláról való. Hálás köszönet Dalianisz Hajdula!
Nálunk csak
annyi a változás, hogy nem főztünk bele tésztát és a répa zöldséget egy 330
ml-es általunk eltett natúr répa-zöldség váltotta fel. És ebből adódóan nem
kockára, hanem karikára vannak a zöldségek darabolva.
Íme, a
recept:
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse (2 órára beáztatva)
- 2 szál dundi sárgarépa (1 cm-s kockákra vágva)
- 2 szál gyökér (1 cm-s kockákra vágva)
- 1 fej vöröshagyma apróra darabolva
- 10 - 15 dkg házi szalonna, sonka apró kockákra darabolva
- 3-4 db babérlevél
- petrezselyem aprítva + zellerszár egészben
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk sótlan ételízesítő
- 1/4 mk bors
- csipet chili
- 2 ek olaj
- 2 tk só
- 2 - 3 l víz
- 2 marék rizstészta
Habarás:
- 1 kispohár tejföl
- 1 ek mustár
- 2 ek liszt
- ízlés szerint még ecet egy pici
Elkészítés:
A gépet
nyitott fedővel elindítom, megpirítom benne a szalonnát, majd rádobva tovább a
hagymát is. Kikapcsolom a gépet. Minden hozzávalót a gépbe teszek a tészta és a
habarás kivételével majd jól elkeverem, a fedőt ráteszem és a SOUP = Leves
programon megfőzöm a levest. Sípszó után leveszem a fedőt beleteszem a tésztát.
Elindítom, ismét a gépet pár perc alatt megfő a tészta, ezután behabarom a
levest. Ha kell utána ízesítek.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése