Az eredeti
recept tartalmaz még füstölt kolbászt és oldalast, amit én kihagytam, de így is
fantasztikus.
Azért és
attól kamu, mert nincs benne töltelék, de gyakorlatilag minden hozzávaló benne
van és ízben, aromában vetekszik bármelyik hagyományos töltelékekkel készült
káposztával.
Hozzávalók:
- 1 kg. darált sertés hús
- fél füstölt csülök
- 1 kg. savanyú káposzta
- 2 nagy fej vöröshagyma (nálunk általunk sóban eltett vöröshagymakrémből jó két evőkanálnyi)
- 1 paradicsom (nálunk saját készítésű paprika, paradicsomsűrítményből 1 evőkanálnyi)
- 4 gerezd fokhagyma ( nálunk az általunk eltett fokhagymakrémből 1 púpozott teáskanálnyi)
- 2 dl rizs
- bors, majoránna, babérlevél, pirospaprika
- 2 evőkanál sertészsír
Elkészítés:
Levett
kuktafedő mellett egy tetszőleges program elindításával a betétedénybe tett 2
evőkanál zsíron megfonnyasztottam a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát
és hozzátettem az összezúzott fokhagymát is. Majd hozzátettem a darált húst és
azt fehéredésig pirítottam a betétedényben. Ezután hozzáadtam az összes többi
hozzávalót a fűszerekkel együtt. Enyhén megkavartam és óvatosan a közepébe
süllyesztettem a fél füstölt csülköt.(Én lefejtettem a csontról a húst, amit
felkockáztam) . Az egészet felöntöttem annyi vízzel, ami épp ellepte.
BONE/INASHÚS programot 2X elindítottam. A végeredmény fantasztikus és ami nem
mindegy, hogy 1 óra alatt, felügyelet nélkül készült el. Az étel készítésénél
érdemes odafigyelni a káposzta és a csülök sótartalmára!
Készült: 2019. 04.20-án kis módosítással Ebben most annyi csavar van, hogy kapott némi kis füstölt házikolbászt, és kapott egy kis csombort is. Így kissé az Erdélyben megszokott ízekre vajaz. |
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése