Zömében a
nyáron eltett saját hozzávalókból dolgoztam
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó fagyasztott
- 1 db 500 ml-es üveg kockára vágva eltett cukkini
- 2 db közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom (a fentieket kiváltottuk egy evőkanál saját készítésű paprika és paradicsompürével)
- 1 tk piros arany (nálam csípős)
- 1/2 mérőpohár száraz fehérbor
- 1-evőkanál sertészsír
- só (ízlés szerint)
- frissen őrölt vegyes bors
- 1 evőkanál pirospaprika
Elkészítés:
Semmi
varia. A sertészsírt beletettem a betétedénybe, majd hozzá az apróra vágott
vöröshagymát és az összezúzott fokhagymákat. Majd ezeket követte az összes
többi hozzávaló, amiket lazán összekevertem egy fakanállal. Lezártam a kuktát
és elindítottam egy RICE/RIZS programot. Én most orsótésztát főztem köretnek,
de lehet nokedlit is szaggatni hozzá. Nagyon finom és egyszerű vacsora egy kis
tejföllel és egy pohár kellemes száraz fehérborral.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése