Ezúton is
hálás köszönet az alapötletért Irázi Vikinek!
A tarja
Intelligens kuktában való elkészítésének módját Viki blogjában láttam először.
A recept
viszont egy általam összegyúrt verzió a Viki blogjából és Rigó Katalin
blogjából.
A kettőt
így ötvöztem:
Hozzávalók:
- 4 szelet tarja (ujjnyi vastag szeletek)
- 30-40 dkg champion gomba (esetünkben általunk szárított gomba volt, amit 2-3 órára beáztattunk felhasználás előtt)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só,
- bors,
- tárkony,
- petrezselyemzöld (lehet fagyasztott vagy szárított)
Ezután
pedig Viki leírását követve készítettem el a tarjákat.
A
kerámiabetét aljába szépen beletesszük a tarjaszeleteket, amelyeket sózunk,
borsozunk. Jöhet a tárkony és az aprított petrezselyemzöld. Ezután jönnek a
megtisztított fokhagymagerezdek és végül rákarikázzuk a vöröshagymát. Semmit
nem teszünk a tarjaszeletek alá! Sem zsiradékot, sem vizet. Lezárjuk a kuktát
és elindítunk egy 20 perces programot.
Közben
elkészítjük a nokedlit. De akár tésztával is tálalható ez a finom étel.
A program
lejárta után, megvárjuk, amíg nyithatóvá válit a kukta, beleszórjuk a gombát,
nyakon öntjük 2 dl tejszínnel, majd a kuktafedőt újra ráhelyezve még 3 percig
főzzük. A végeredmény fantasztikus. :) Ezelőtt mindig sütőben és tepsiben
készítettük az ilyesmit, de így sokkal egyszerűbb és finomabb is. A tarja olyan
puha lett, mint a vaj.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése