2018. január 29., hétfő

Gombás, tárkonyos, tejszínes tarja nokedlivel.


Ezúton is hálás köszönet az alapötletért Irázi Vikinek!
A tarja Intelligens kuktában való elkészítésének módját Viki blogjában láttam először.
A recept viszont egy általam összegyúrt verzió a Viki blogjából és Rigó Katalin blogjából.

A kettőt így ötvöztem:

Hozzávalók: 
  • 4 szelet tarja (ujjnyi vastag szeletek)
  • 30-40 dkg champion gomba (esetünkben általunk szárított gomba volt, amit 2-3 órára beáztattunk felhasználás előtt)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • só, 
  • bors, 
  • tárkony, 
  • petrezselyemzöld (lehet fagyasztott vagy szárított)


Ezután pedig Viki leírását követve készítettem el a tarjákat.

A kerámiabetét aljába szépen beletesszük a tarjaszeleteket, amelyeket sózunk, borsozunk. Jöhet a tárkony és az aprított petrezselyemzöld. Ezután jönnek a megtisztított fokhagymagerezdek és végül rákarikázzuk a vöröshagymát. Semmit nem teszünk a tarjaszeletek alá! Sem zsiradékot, sem vizet. Lezárjuk a kuktát és elindítunk egy 20 perces programot.

Közben elkészítjük a nokedlit. De akár tésztával is tálalható ez a finom étel.
A program lejárta után, megvárjuk, amíg nyithatóvá válit a kukta, beleszórjuk a gombát, nyakon öntjük 2 dl tejszínnel, majd a kuktafedőt újra ráhelyezve még 3 percig főzzük. A végeredmény fantasztikus. :) Ezelőtt mindig sütőben és tepsiben készítettük az ilyesmit, de így sokkal egyszerűbb és finomabb is. A tarja olyan puha lett, mint a vaj.

Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...