2018. január 29., hétfő

Tejes salátaleves tojással



Mivel a sültek dekorációjához jégsaláta külső leveleit szoktam használni így mindig megmarad a saláta többi része. Természetesen semmit nem dobunk el, így aztán salátaleves készült belőle.
Ez egy régebbi hagyományos recept, de átvariáltam intelligens kuktához.

Hozzávalók:
  • 1 közepes fej fejes saláta (esetünkben jégsaláta)
  • 2 gerezd fokhagyma (esetünkben a nyáron sóban eltett fokhagymakrémből egy teáskanálnyi)
  • 2 ek napraforgó olaj (én vajat használtam)
  • 1 l tej
  • só ízlés szerint
  • 2 ek cukor
  • 4 db tojás (fejenként 1)
  • 0.5 ek ecet (elhagyható)
  • 2 evőkanál finomliszt


Elkészítés:
A salátaleveleket megmossuk, daraboljuk, vagy tépkedjük és intelligens kuktában két mérőpohár vízzel a Steam/Vegetable programot elindítjuk (kézi beállítás 10 perc is jó).
Az olajból (vajból) és a lisztből rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felengedjük a tejjel, jól elkeverjük, sózzuk. A kuktafedő levétele után a salátára öntjük a rántást a tejjel és nyitott fedőnél felforraljuk
Mikor forr, megcukrozzuk, és beleeresztjük egyenként a tojásokat.
Pár percig főzzük, majd kikapcsoljuk a kuktát, csak simán rátesszük a fedőt és hagyjuk tálalás előtt negyed órát fedő alatt pihenni, hogy a tojások sárgája megkeményedjen.
Tálaláskor ecettel ízesíthetjük.


Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...