2018. január 29., hétfő

Tejfölös gombaleves répával, zöldséggel, csipetkével


Hozzávalók:
  • Kb. 40 dkg csiperkegomba megpucolva, felszeletelve
  • 3 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma (mi az általunk sóban eltett vöröshagymát használtuk, 2 evőkanálnyit)
  • 1 szál petrezselyemgyökér és 1 szál répa pucolva, kockázva ( mi az általunk eltett, felkockázott répa petrezselymet használtunk 330 ml-es üveg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldség alaplé (mi az általunk eltett 720 ml-es sertésalaplevet használtuk)
  • fehér bors ízlés szerint (őrölt)
  • só ízlés szerint
  • 1 pohár tejföl (140 g)
  • 1 csapott ek finomliszt
  • csipetke tészta.


Elkészítés:
Nyitott kuktafedőnél 3 dkg vajban megfuttatjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ezután mindent (a csipetke, a liszt és a tejföl kivételével) beleteszünk a kukta betétedényébe. hozzáadunk még 1.5 liter vizet és elindítunk egy leves programot. SOUP (20 perc)
Én a bolti csipetkét mindig külön főzöm, enyhén sós vízben és tálaláskor adom a leveshez.
Amikor a kukta teteje nyitható, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel. Még egyet rottyantunk rajta és kész is van. :)

Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...