Hozzávalók:
- Kb. 40 dkg csiperkegomba megpucolva, felszeletelve
- 3 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma (mi az általunk sóban eltett vöröshagymát használtuk, 2 evőkanálnyit)
- 1 szál petrezselyemgyökér és 1 szál répa pucolva, kockázva ( mi az általunk eltett, felkockázott répa petrezselymet használtunk 330 ml-es üveg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldség alaplé (mi az általunk eltett 720 ml-es sertésalaplevet használtuk)
- fehér bors ízlés szerint (őrölt)
- só ízlés szerint
- 1 pohár tejföl (140 g)
- 1 csapott ek finomliszt
- csipetke tészta.
Elkészítés:
Nyitott
kuktafedőnél 3 dkg vajban megfuttatjuk a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát.
Ezután
mindent (a csipetke, a liszt és a tejföl kivételével) beleteszünk a kukta
betétedényébe. hozzáadunk még 1.5 liter vizet és elindítunk egy leves
programot. SOUP (20 perc)
Én a bolti
csipetkét mindig külön főzöm, enyhén sós vízben és tálaláskor adom a leveshez.
Amikor a
kukta teteje nyitható, behabarjuk a tejfölben elkevert liszttel. Még egyet
rottyantunk rajta és kész is van. :)
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése