2018. január 29., hétfő

Zöldbabos lecsó rizzsel, virslivel


Igazán könnyű dolgunk van, mivel a nyáron mindent konyhakészen elraktunk a téli hónapokra. Tehát gyakorlatilag nincs más teendőnk, mint a kamrapolcról elővenni az üvegeket és a "mindent bele" módszerrel intelligens kuktában egy 18 perces pörkölt programon megfőzni ezt az ízletes lecsót.

Az alaprecept az internetről származik a következő hozzávalókból áll, ha nyers alapanyagokból dolgozunk:
  • 1/2 kg zöldbab tisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
  • 1/2 kg zöldpaprika tisztítva tetszőlegesre vágva (kockára, karikára, csíkozva)
  • 1/2 kg paradicsom kockára vágva
  • 15 dkg vöröshagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 tk. pirospaprika
  • 4 ek. olaj (nálunk sertészsír 2 evőkanálnyi)
  • só ízlés szerint
  • 1/2 dl víz
  • 20 dkg virsli karikára vágva


A recepten annyit változtattam, hogy még külön körettel sem bíbelődtem, hanem egy mérőcsésze rizst is hozzátettem a lecsóhoz. Bár a hozzávalók (akár eltett üveges, akár nyers alapanyag) igen sok folyadékot tartalmaz, azért a biztonság kedvéért egy mérőpohárnyi vizet még plusz hozzáadtam a lecsóhoz. Kell is, ugyanis a rizs felveszi a folyadékot.

Forrás:

Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...