Igazán
könnyű dolgunk van, mivel a nyáron mindent konyhakészen elraktunk a téli
hónapokra. Tehát gyakorlatilag nincs más teendőnk, mint a kamrapolcról elővenni
az üvegeket és a "mindent bele" módszerrel intelligens kuktában egy
18 perces pörkölt programon megfőzni ezt az ízletes lecsót.
Az
alaprecept az internetről származik a következő hozzávalókból áll, ha nyers
alapanyagokból dolgozunk:
- 1/2 kg zöldbab tisztítva, 2 cm-es darabokra vágva
- 1/2 kg zöldpaprika tisztítva tetszőlegesre vágva (kockára, karikára, csíkozva)
- 1/2 kg paradicsom kockára vágva
- 15 dkg vöröshagyma apróra vágva
- 4 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 tk. pirospaprika
- 4 ek. olaj (nálunk sertészsír 2 evőkanálnyi)
- só ízlés szerint
- 1/2 dl víz
- 20 dkg virsli karikára vágva
A recepten
annyit változtattam, hogy még külön körettel sem bíbelődtem, hanem egy
mérőcsésze rizst is hozzátettem a lecsóhoz. Bár a hozzávalók (akár eltett
üveges, akár nyers alapanyag) igen sok folyadékot tartalmaz, azért a biztonság
kedvéért egy mérőpohárnyi vizet még plusz hozzáadtam a lecsóhoz. Kell is,
ugyanis a rizs felveszi a folyadékot.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése