2018. január 28., vasárnap

Zsenge bableves füstölt kolbásszal


A bableves a nyáron általunk eltett és megtermelt hozzávalókból készült. (kivéve a kolbász és a szalonna)

Hozzávalók:
  • kb 30 dkg fagyasztóból elővett zsenge bab
  • 1 db. 330 ml-es üveg répa és zöldség konyhakész konzerv
  • 1 db. 720 ml-es üveg sertés alaplé ( kiegészítve még ugyanennyi vízzel)
  • 1 teáskanál pirospaprika.
  • egy szép fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • kb. 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 szál füstölt csemegekolbász.
  • só (mindenképp figyelembe kell venni a kolbász sótartalmát is)


Elkészítés:

Nyitott kuktafedőnél és egy tetszőleges program elindításánál a felkockázott szalonnát zsírjára sütöttük, majd a megpucolt és feldarabolt vöröshagymát az összezúzott fokhagymával megfonnyasztottuk. 

Ezután hozzáadtuk az összes többi alapanyagot és a kuktát lezártuk. 
Elindítottunk egy LEVES programot és kész is a finomság.
Mellé egy kis szalagos farsangi fánk saját készítésű kajszi dzsemmel.

Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...