A bableves
a nyáron általunk eltett és megtermelt hozzávalókból készült. (kivéve a kolbász
és a szalonna)
Hozzávalók:
- kb 30 dkg fagyasztóból elővett zsenge bab
- 1 db. 330 ml-es üveg répa és zöldség konyhakész konzerv
- 1 db. 720 ml-es üveg sertés alaplé ( kiegészítve még ugyanennyi vízzel)
- 1 teáskanál pirospaprika.
- egy szép fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- kb. 5 dkg füstölt szalonna
- 1 szál füstölt csemegekolbász.
- só (mindenképp figyelembe kell venni a kolbász sótartalmát is)
Elkészítés:
Nyitott
kuktafedőnél és egy tetszőleges program elindításánál a felkockázott szalonnát
zsírjára sütöttük, majd a megpucolt és feldarabolt vöröshagymát az összezúzott
fokhagymával megfonnyasztottuk.
Ezután hozzáadtuk az összes többi alapanyagot
és a kuktát lezártuk.
Elindítottunk egy LEVES programot és kész is a finomság.
Mellé egy
kis szalagos farsangi fánk saját készítésű kajszi dzsemmel.
Forrás:
Az ételfotót leírást készítette: Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése