2018. február 15., csütörtök

Almadzsem narancslével Ellában

Hozzávalók:
  • 1,5 kg tisztított alma
  • 0,5 l narancslé
  • 2 cs, Dr. Oetker Alma dzsemfix
  • 50 dkg cukor
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:
A megtisztított almákat kockára vágom. Nekem van egy ügyes kis eszközöm ehhez, így gyorsan kész voltam vele.

Ráfacsarom a citrom levét, jól átkeverem.

A narancslevet a turmixgépbe öntöm.
Kb. 2-3 maréknyi almát adok hozzá és összeturmixolom. Kb. 1 liternyi legyen ez a turmix. Ha kell, még alma tegyünk hozzá és turmixszoljuk.

A felkockázott almát beletesszük ELLA edényébe. Ráöntünk 30 dkg cukrot, majd a turmixolt narancsos almát. Jól elkeverjük.

Lezárjuk a kuktát és kézi beállításon 2 percig főzzük. Ha kész a főzés, kikapcsoljuk a kuktánkat.
Hagyjuk, hogy a gőz magától távozzon.

Ezalatt a maradék cukorhoz hozzákeverjük a dzsemfixet, a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat. Jól összekeverjük.

Kinyitjuk a kuktát, hozzáadjuk a cukros keveréket. Elvegyítjük.

Bekapcsoljuk újra a kuktát kézi beállításra.
A dzsemfix utasítása szerint forrástól számítva 3 percig főzzük a dzsemet, közben néha megkevergetve.

Mikor kész vagyunk, a kuktát kikapcsoljuk, majd újra megnyomjuk a kikapcsoló gombot és elindul a melegen tartás.

Tisztára mosott üvegekbe merjük a kész dzsemet. A megtöltött üveget azonnal lezárjuk a tetővel és fejre állítva tesszük le.

Minden üveggel így járunk el, míg el nem fogy a dzsemünk a kukta edényből.
Az üvegeket többször megforgatjuk addig, amíg nem hűl langyosra.

Tudtad?

A gyümölcsdarabos dzsemünk akkor lesz szép, egyenletesen elosztott gyümölcsdarabos, ha hűlés közben minél többször megforgatjuk az üvegeket. Hol fejre állítjuk, hol talpra. Ezt addig ismételgessük, míg langyos lesz a dzsemünk az üvegekben, így mindenhova fog kerülni gyümölcsdarabka és nem száll fel a dzsem tetejére.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...