Újra gondoltam a leveszöldség
elrakását.
Hozzávalók:
- sárgarépa
- petrezselyem gyökér
- zeller
- karalábé
- hagyma
- 1 tk. ételízesítő üvegenként
- pár szem egész bors üvegenként
- víz
Elkészítés:
A
zöldségeket megtisztítottam és tiszta üvegekbe sorakoztattam. Kis darabka,
zeller és karalábé és egy nagy fej hagyma negyede került a sárgarépa és a
petrezselyem mellé.
Rátettem az
ételízesítőt, egész borsot, majd felöntöttem vízzel.
A lezárt
üvegeket ELLA barátnőm betétedényébe tettem. Az edény aljába került egy textil
kendőcske, hogy ne kocogjanak az üvegek az edény alján.
Lezártam a
kuktát és leves programot állítottam, de az időt visszavettem 8 percre.
Felöntöttem
az edényt úgy hideg vízzel, hogy az üvegek feléig érjen. 1 ek-nyi ecetet tettem
a vízbe. Ez azért kell, hogy e csapja ki a vízkő az üvegek külső falát, mert
akkor kifehérednek az üvegeink.
Miután a
program lejárt, kikapcsoltam a kuktát és hagytam, hogy a gőz magától távozzon.
Kivettem a kész
leveszöldséges üvegeket és a pulton hűltek ki. Címkézés után mennek a helyükre, a spájz polcra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése