Hozzávalók:
- 4 jó nagy krumpli (kb. 1 kg)
- 1 fej vöröshagyma (én most az általam készített hagymakrémet használtam)
- só
- ételízesítő
- 1 közepes babérlevél (én egy fél frisset használtam)
- morzsolt majoránna
- őrölt kömény
- őrölt feketebors
- 1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
- 0,5 l víz
Habaráshoz:
- 0,5 l tej
- 1 púpozott teáskanál liszt
Elkészítés:
A krumplit
megpucoljuk, megmossuk, és kb. 3 mm-es karikákra szeljük. Beletesszük ELLA
edényébe. Rárakjuk a fűszereket, majd felöntjük a vízzel.
Összekeverjük.
A kuktát lezárjuk. Gőz programot a zöldséghez állítjuk és megfőzzük.
Miután a
kukta lejárt kikapcsoljuk, és hagyjuk, hogy a gőz magától távozzon.
Közben a
tejet beleöntjük a Mix-Fix-be vagy egy tálba. Hozzáadjuk a lisztet, jól
összerázzuk, félretesszük. Ha tálban készítjük, akkor a lisztre kicsinyenként
öntsük a tejet folyamatos keverés mellett, hogy ne legyen csomós.
Mikor a
kukta teteje levehető, akkor bekapcsoljuk újra Kézi beállításra.
Hozzáöntjük a
habarást és összeforraljuk.
Mikor forr,
ki is kapcsolhatjuk a kuktánkat és lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése