2019. február 21., csütörtök

Lusta férjek lecsója



Kovács Sándor Barátom után szabadon, ezentúl én is ezt a kétbetűs "IQ" elnevezést fogom használni az "intelligens kukta" elnevezés helyett.
Ma én voltam a soros abban, hogy valami egyszerű vacsorát összeüssek.
Mindig könnyű dolgom van, hiszen a hozzávalókat gyakorlatilag csak le kell emelnünk a kamrapolcról.
Ezeket mind a nyári hónapokban tettük el.

Íme a recept:
/Természetesen az itt közölt mennyiségek akár duplázhatók is./
Végy három evőkanál étolajat és kb. 13 dkg tarhonyát piríts meg benne nyitott kuktafedőnél, kézi beállítás mellett.
Ezután kapcsold ki a kuktát, majd pakolj a kukta betétedényébe 1 fej apróra vágott vöröshagymát, (esetünkben sóban eltett vöröshagymából 2 evőkanál) 1 gerezd összezúzott fokhagymát, (esetünkben egy mokkáskanál sóban eltett fokhagymakrém) karikázz bele 13-15 dkg lecsókolbászt, önts rá egy 500 ml-es üveg nyáron eltett natúr lecsót és tegyél hozzá egy mérőpohárnyi saját eltevésű natúr paradicsomlevet. Sózd, borsozd ízlésed szerint! Lezárt kuktafedőnél indíts el egy 18 perces STEW/PÖRKÖLT programot!
Egy hozzábontott Olaszrizling kíséretében szerintem rövid idő alatt, aránylag vállalható vacsorát sikeredett összedobni.

Forrás: Maczák Sándor és neje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...