Szintén egy
egyszerű étel
Hozzávalók:
- 4 nagyobb szem krumpli meghámozva, felkockázva.
- 1 nagyobb fej vöröshagyma meghámozva, felkockázva
- 1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
- 2-2 szál sárgarépa és petrezselyem felkockázva.
- 10-12 dkg füstölt kolbász felkarikázva
- 1-1.5 mokkáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál szárított petrezselyemlevél
- 1 teáskanál ételízesítő
- só ízlés szerint
- őrölt bors ízlés szerint
- 2-2.5 teáskanál pirospaprika
- 2 evőkanál étolaj
- kb. 2.5 liter víz a felengedéshez
- kb. 10 dkg tarhonya
Elkészítés:
Most is,
mint általában a mindent bele módszert alkalmaztam, azzal a kitérővel, hogy a 2
evőkanálnyi olajon a tarhonyát nyitott kuktafedőnél, kézi beállítás mellett
megpirítottam. Ezután szépen sorban mindent beletettem a betétedénybe,
felöntöttem vízzel, majd lassan átkavartam az egészet. Lezártam a kuktát. Én a
leves programból visszavettem 2 percet és így 18 perc alatt elkészült a
levesünk.
Forrás: Recept és kép, Maczák Sándor és neje
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése