Olvasok
itt, ott, amott, erre meg arra, de amarra is.
Ella és a
húsleves, csontból vagy egyébből.
Állítólag
zavaros. Hát nem kell azt zavargatni sehova!!!
Csontból,
tyúkból, marhából, csirkéből, fácánból is csináltam már levest, sőt nyaklevest
is (holnap kacsából fogok).
Soha nem
lett még zavaros a levesem egyikből sem.
Mindent
beleteszek, lezárom, leves program és hagyom míg lejár. Ezután kikapcsolom és
hagyom, hogy a gőz magától eltávozzon és nyitható legyen a tető. És kész.
Átmerem a levest egy másik edénybe, amibe befőzöm a tésztát, a többi leves
pedig kihűlés után megy a hűtőbe másnapig.
Nem kell a
húsokról leönteni az első főzővizet. Minek? Olvastam, hogy egyesek nyitott
tetőnél felforralják, és leöntik a vizet a húsról, csontról (kocsonyáról is).
Miért???? Ennyire jól megy, hogy az értékes levet kiborogatják??? Abban a
vízben már van érték a csontból, húsokból!!
A kukta
azért kukta, hogy nem kell benne habozgatni a levest, nem kell megvárni, mint
hagyományosan, hogy ne legyen több hab és akkor lehet csak zöldségezni,
fűszerezni, stb.
A kukta
azért kukta, hogy mindent beletehetünk, lezárjuk és hagyjuk dolgozni.
Régen a
mezei alumínium kuktáinkba is a mindent bele módszerrel dolgoztunk. A lényege
az intelligensnek is az, csak ez árammal működik és a modern fejlesztésnek,
programjainak köszönhetően nem kell lesni, hogy sípoljon és takarékra tenni,
mint a mezei kuktákat kellett anno.
Ha valaki
habozgatni akar, vagy úgy főzni a kuktában, mint egy sima fazékban a gázon, az
ne vegyen kuktát, teljesen felesleges.
Egyetlen
egy esetben lesz zavaros a leves vagy kocsonya. Akkor, ha a program lejárta
után hirtelen és gyorsan kiengeditek a gőzt a kuktából. De akkor akár ki is
futhat a leves.
Nem kell
kiengedni a gőzt soha. Számolni kell azzal az idővel, míg leenged a gőz
magától! Amíg a gőz az edényben van egy úgymond utófőzési/puhulási időszak van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése