2019. március 9., szombat

Szösszenet



Olvasok itt, ott, amott, erre meg arra, de amarra is.

Ella és a húsleves, csontból vagy egyébből.

Állítólag zavaros. Hát nem kell azt zavargatni sehova!!!
Csontból, tyúkból, marhából, csirkéből, fácánból is csináltam már levest, sőt nyaklevest is (holnap kacsából fogok).

Soha nem lett még zavaros a levesem egyikből sem.
Mindent beleteszek, lezárom, leves program és hagyom míg lejár. Ezután kikapcsolom és hagyom, hogy a gőz magától eltávozzon és nyitható legyen a tető. És kész. Átmerem a levest egy másik edénybe, amibe befőzöm a tésztát, a többi leves pedig kihűlés után megy a hűtőbe másnapig.

Nem kell a húsokról leönteni az első főzővizet. Minek? Olvastam, hogy egyesek nyitott tetőnél felforralják, és leöntik a vizet a húsról, csontról (kocsonyáról is). Miért???? Ennyire jól megy, hogy az értékes levet kiborogatják??? Abban a vízben már van érték a csontból, húsokból!!

A kukta azért kukta, hogy nem kell benne habozgatni a levest, nem kell megvárni, mint hagyományosan, hogy ne legyen több hab és akkor lehet csak zöldségezni, fűszerezni, stb.

A kukta azért kukta, hogy mindent beletehetünk, lezárjuk és hagyjuk dolgozni.
Régen a mezei alumínium kuktáinkba is a mindent bele módszerrel dolgoztunk. A lényege az intelligensnek is az, csak ez árammal működik és a modern fejlesztésnek, programjainak köszönhetően nem kell lesni, hogy sípoljon és takarékra tenni, mint a mezei kuktákat kellett anno.

Ha valaki habozgatni akar, vagy úgy főzni a kuktában, mint egy sima fazékban a gázon, az ne vegyen kuktát, teljesen felesleges.

Egyetlen egy esetben lesz zavaros a leves vagy kocsonya. Akkor, ha a program lejárta után hirtelen és gyorsan kiengeditek a gőzt a kuktából. De akkor akár ki is futhat a leves.

Nem kell kiengedni a gőzt soha. Számolni kell azzal az idővel, míg leenged a gőz magától! Amíg a gőz az edényben van egy úgymond utófőzési/puhulási időszak van.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...