Hozzávalók:
- 1 pohár bulgur
- 2 pohár víz
- só
Elkészítés:
A kimért bulgurt szűrőbe tesszük, és bő vízzel leöblítjük. Addig öblítjük, amíg már tiszta víz folyik le róla.
A lecsepegtetett bulgurt beleöntjük ELLA edényébe. Hozzáadjuk a vizet, sót.
Lezárjuk a kuktát. Kézi beállításon 5 percig főzzük.
Mikor lejárt a kukta, kikapcsoljuk és hagyjuk, hogy a gőz magától távozzon, és nyitható legyen a kuktánk.
Ez a pihenési idő a hagyományos főzésnél is szükséges a bulgurnál.
Miután levettük a tetőt, gazdagíthatjuk párolt zöldségekkel vegyesen, vagy én most pl. kukorica konzervet adtam hozzá.
Mi ma kacsához ettük a bulgurt köreként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése