Hozzávalók:
- 3 ek olaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- 2 tk szárított petrezselyemzöld, vagy egy fél csokor friss apróra vágva
- 2 tk pirospaprika
- 1 szál sárgarépa karikázva
- 1 szál petrezselyem gyökér csíkokra vágva, vagy karikázva
- 1 cs mirelit borsó (400 g)
- 1 jó marék csipedett vagy házi tarhonya
- só
- házi ételízesítő
Elkészítés:
Itt jön a
kis csavar, ugyanis Ellában én visszafelé, tehát az utolsó mozzanattal kezdem a
leves főzését.
Tehát Az
edénybe teszem az olajat. Bekapcsolom a kuktát Kézi beállításra. Felmelegítem
az olajat, hozzáadom a lisztet és a petrezselyemzöldet. Kicsit pirítom, de én
nem szeretem, ha barna a liszt tehát épp csak hagyom elszíneződni kicsit.
Belekerülnek
a zöldségek és a borsó és a csipedett. Hozzáadom a sót és ételízesítőt. Összekeverem, majd
kiegészítem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék készíteni.
Kikapcsolom
a kézi beállítást.
Lezárom a
kuktát, majd bekapcsolom a Gőz - Zöldség
programot (10 perces), és megfőzöm a levest.
Mikor
lejárt a program, megvárom, amíg a gőz magától távozik és kinyithatom a
kuktámat.
Kész a
leves, lehet is tálalni!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése