Hozzávalók:
- 1,5 kg sertéslapocka
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek ketchup
- 2 ek mustár
- őrölt bors
- majoránna
- kömény
- só vegeta
- vörös babkonzerv
- 2 nagy evőkanál zsír
- 2 kis marék szárított csipetke tészta
Elkészítés:
A húst
felkockáztam és elosztottam a két kuktaedényben.
A hagymát,
fokhagymát is megtisztítottam és késes aprítóban együtt felaprítottam.
Ezt is
elosztottam a két edénybe.
Mindegyik
kuktában megfűszereztem a húst.
Egyikhez hozzáöntöttem egy doboz vörös babot.
A zsírt is
beletettem 1-1 kanállal és jó összekevertem a hozzávalókat.
A
pörkölthöz nem adtam vizet,
a babgulyáshoz annyit, hogy ellepje a hozzávalókat.
A gulyásba beletettem a csipetkét is, azt is elkevertem benne.
Mindegyik edényt
beillesztettem a kukta házába.
Lezártam
Ellákat és pörkölt (STEW) programokat kapcsoltam.
Mikor
elkészültek az ételek, kikapcsoltam a kuktákat és megvártam, hogy elengedjék a
gőzt. Ekkor kinyitottam őket, átkevertem az ételt és tálalhattam is.
Sokan zöldségezik a babgulyást is. Felénk nem mindenki, így mi sem zöldségezzük a babgulyást, kizárólag csak a sima gulyáslevesbe kerül 1-1 szál zöldség, de abba is csak minimális.
Mikor kihűltek az ételek, hűtőbe tettem őket 1-1 mikrós edénybe, így a hétvégére kész az étel és csak melegíteni kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése