2020. november 21., szombat

Savanyú káposztás csicseriborsó leves

 


Ebédünk - Savanyú káposztás csicseriborsó leves intelligens kuktában és szilvás gombóc.

A gombóc receptjét mindenki ismeri. Az általunk készítettben csupán annyi a csavar, hogy saját eltevésű felezett rumos szilvabefőttből tettünk bele szilvaszemeket. 

A savanyú káposztás csicseriborsó leves pedig így néz ki:

Hozzávalók:

  • kb. 80 dkg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál sertészsír
  • kb. 10 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 1 fej vöröshagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átnyomva
  • 2 db kisebb sárgarépa pucolva, szeletelve
  • 25 dkg füstölt kolbász karikázva
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 db húsleveskocka
  • 2-3 db babérlevél
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt színes bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt szerecsendió
  • ízlés szerint római kömény
  • 1 doboz csicseriborsó konzerv
  • ízlés szerint petrezselyem zöld

Sűrítéshez:

  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 dl hideg víz

Tálaláshoz:

  • ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

A zsiradékon nyitott kuktafedőnél kiolvasztjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, a felkarikázott sárgarépát és együtt dinszteljük őket.

Hagyjuk kicsit visszahűlni és belekeverjük a pirospaprikát. Ezután beletesszük az összes többi hozzávalót, felöntjük kb. 2 liter vízzel (ha a káposzta túl sós illetve túl savanyú, akkor átmossuk) és elindítunk egy SOUP/LEVES leves programot. Miután a kukta teteje már nyitható, az 1 dl vízben elkevert 1 evőkanálnyi keményítővel behabarjuk a levest. Kb. 2 perc alatt összerottyantjuk.

Forrás: recept és kép: Maczák Sándor és neje Julika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...