A kuktás
recept és ötlet Géber Marcsitól származik, amit rendszeresen készítek, de a
mait még kiegészítettem pár hozzávalóval. (Az egésznek a lényege, hogy
gyakorlatilag 12 perc alatt kész). Nagyon jól jönnek az ilyen ételek olyankor,
amikor más egyéb elfoglaltságunk is van, vagy kevés időnk marad főzni, de mégis
szeretnénk valami finomat, laktatót enni.
Közlöm az általam készített verziót.
Hozzávalók:
- kb. 15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva.
- 20 dkg tarhonya
- 4-5 közepes krumpli
- 2 közepes répa pucolva, karikázva
- 1 db kápia paprika felkockázva
- 1 db. paradicsom felkockázva
- 1 doboz zöldborsó konzerv 270 g
- 1 üveg csiperkegomba 170 g
- 1 csomag füstli virsli felkarikázva
- 1 nagy fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
- só
- bors
- majoránna
- kis kömény
- 2 evőkanál piros paprika
- víz
- petrezselyemzöld a díszítéshez
Elkészítés:
A
felkockázott szalonnát beletesszük az Ella edényébe és nyitott kuktafedőnél
pirítani kezdjük.
Amikor
üveges a szalonna, hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát.
A hagyma
fonnyadását követően beletesszük a tarhonyát és picit megfuttatjuk így együtt
az egészet.
Ezután jön
a pirospaprika és azonnal löttyintünk is hozzá egy kevés vizet, hogy a paprika
ne keseredjen.
Ezt
követően belepakoljuk az összes többi hozzávalót, fűszereket, feltöltjük annyi
vízzel, hogy a kukta tartalmát pont ellepje.
Jól
összekeverjük a hozzávalókat, majd elindítunk egy RIZS/RICE programot.
Mikor Ella
sípol, kikapcsoljuk, nem hagyjuk melegen tartáson, mert akkor le fog égni az
edényben az ételünk. Isteni finom!
Recept és kép: Maczák Sándor és neje Julika
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése