2020. november 21., szombat

Zöldséges pásztortarhonya

 


A kuktás recept és ötlet Géber Marcsitól származik, amit rendszeresen készítek, de a mait még kiegészítettem pár hozzávalóval. (Az egésznek a lényege, hogy gyakorlatilag 12 perc alatt kész). Nagyon jól jönnek az ilyen ételek olyankor, amikor más egyéb elfoglaltságunk is van, vagy kevés időnk marad főzni, de mégis szeretnénk valami finomat, laktatót enni.

Közlöm az általam készített verziót.

Hozzávalók:

  • kb. 15 dkg füstölt szalonna apró kockákra vágva.
  • 20 dkg tarhonya
  • 4-5 közepes krumpli
  • 2 közepes répa pucolva, karikázva
  • 1 db kápia paprika felkockázva
  • 1 db. paradicsom felkockázva
  • 1 doboz zöldborsó konzerv 270 g
  • 1 üveg csiperkegomba 170 g
  • 1 csomag füstli virsli felkarikázva
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma, fokhagymanyomón átnyomva
  • bors
  • majoránna
  • kis kömény
  • 2 evőkanál piros paprika
  • víz
  • petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:

A felkockázott szalonnát beletesszük az Ella edényébe és nyitott kuktafedőnél pirítani kezdjük.

Amikor üveges a szalonna, hozzáadjuk a felaprított hagymát, fokhagymát.

A hagyma fonnyadását követően beletesszük a tarhonyát és picit megfuttatjuk így együtt az egészet.

Ezután jön a pirospaprika és azonnal löttyintünk is hozzá egy kevés vizet, hogy a paprika ne keseredjen.

Ezt követően belepakoljuk az összes többi hozzávalót, fűszereket, feltöltjük annyi vízzel, hogy a kukta tartalmát pont ellepje.

Jól összekeverjük a hozzávalókat, majd elindítunk egy RIZS/RICE programot.

Mikor Ella sípol, kikapcsoljuk, nem hagyjuk melegen tartáson, mert akkor le fog égni az edényben az ételünk. Isteni finom!

Recept és kép: Maczák Sándor és neje Julika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...