2021. február 27., szombat

Húsleves strucc csontból

 

Hogy miben tér el ez a húsleves a többi megszokottól? Semmi másban, csak abban, hogy ez a strucc gerincének egy darabjából készült. Tehát most a receptet le sem írom, mert húslevest mindenki tud készíteni.

Fűszerezés, zöldségezés ugyan az, mint az összes többi húsleves készítésénél, mindenki, ahogy szokta úgy készítheti a strucc csontból is. SOUP (leves) programon készült. A program 20 perces + melegítési, majd gőzleeresztési idő. Nem engedjük ki húslevesnél sosem erővel a gőzt, mert akkor zavaros lesz a levesünk.

Ami más, és ez látszik is az elkészült levesen is, hogy a strucc nem zsíros állat, tehát a leves sem lesz zsíros.

A húsa a struccnak vörös, tehát a vadhúsokhoz áll színvilágában a legközelebb. Viszont z íze, nem olyan erőteljes, mint pl. egy szarvasé.

Most ismerkedünk mi is még a strucc húsával.

Próbacsomagban kértem levescsontot, 2 szép szelet steaknek való húst, füstölt sonkát és strucc kolbászt. Ezenkívül zsírt és tepertőkrémet. Már majdnem mindent megkóstoltunk és isteni finom minden, még a steaket kell elkészítenem.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Édesburgonyapüré babáknak

  Hozzávalók: édesburgonya tisztított vagy babavíz Elkészítés: Az édesburgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd felszeleteljük. A k...