Hozzávalók:
- 1,5 kg zsírszalonna
- 2 ek zsír
- 1 kortyocska tej
Elkészítés:
Nekem
konyhakész zsírszalonnám volt, tehát kockázva vettük a LIDL-ben.
Az edény aljába
tettem 2 ek zsírt. Bekapcsoltam a kuktát kézi beállításra, megolvasztottam a
zsírt. Ebbe az olvasztott zsírba tettem a zsírszalonnát. Ez azért kell, hogy
még véletlenül se ragadjon le a zsírszalonna, mert akkor megéghet. Addig
kevergettem, amíg a szalonna is elkezdte kiengedni a zsírt. Mikor már bőven
volt a szalonnán zsír, nem kevergette tovább, tettem a dolgomat a konyhában.
Közben ránéztem,
hogy áll és mikor már jól kisült a zsír, fogtam és hozzáadtam a meglevő LIDL-is
finom zsírt is. Ez nem kötelező, de én egybe sütöttem, ne legyen több felé majd
a zsírom.
Mikor már kész volt a zsírsütés, egy korty tejet löttyintettem bele, ezáltal a tepertő finom omlós lesz. Ezzel sütöttem még addig, amíg szép színe lett a tepertőnek.
Ezután
szűrőkanállal kiszedtem a tepertőt, és krumplinyomón kinyomtam a zöme zsírt
belőle, és tálba tettem.
A zsírt
átszűrtem egy tiszta fazékba és az alján levő apró tepertőt is kinyomtam, ment
a tálba a többihez.
Kerestem
egy megfelelő méretű kis fazekat és abba öntöttem a zsírt ez lesz a végleges
helye.